Programa Nou D'Octubre 2017

A banda dels actes institucionals programats per l’Ajuntament de València i la Generalitat, diverses entitats ciutadanes organitzen activitats festives i culturals, així com actes reivindicatius de tota classe. A més, en el marc de la celebració del Nou d’Octubre, des de 2004 es fa l’Entrada de Moros i Cristians, organitzada per la Federació Valenciana de Moros i Cristians, que inclou diversos actes com ara un alardo, representació d’ambaixades o la mateixa entrada.

 

 

PROGRAMA NOU D’OCTUBRE 2017

 

Dissabte 30 de setembre

20.00 h Representació de les ambaixades de la conquesta a la plaça dels Furs. Organitzada per la Federació Valenciana de Moros i Cristians. 

 

Diumenge 1 d’octubre

11.30 h Alardo, per l’itinerari següent: plaça de la Reina, carrer del Micalet, plaça de la Mare de Déu, carrer dels Cavallers, plaça de Manises, carrer dels Serrans i plaça dels Furs. Organitzat per la Federació Valenciana de Moros i Cristians. 

 

Divendres 6 d’octubre

19.30 h Concert al Palau de la Música, a càrrec de l’Orquestra de València.

 

Dissabte 7 d’octubre

18.30 h III Entrada Infantil de Moros i Cristians per l’itinerari següent: plaça del Comte de Bunyol, carrer dels Cavallers, carrer dels Serrans i plaça dels Furs. Organitzada per la Federació Valenciana de Moros i Cristians. 

19.30 h Concert al Palau de la Música, a càrrec de l’Orquestra de València i de la Banda Municipal de València.

 

Diumenge 8 d’octubre

10.00 h València, amb la Senyera. Exposició de la Reial Senyera al Saló de Cristall de l’ajuntament fins a les 21.00 h.

18.00, 18.30 i 19.00 h Interpretació del Cant a la Senyera (lletra de Carles Salvador i música d’Agustí Alaman), al Saló de Cristall de l’ajuntament.

19.00 h A la plaça de l’Ajuntament, Mostra de Balls, Música i Cançons Valencianes,  amb l’actuació del Grup de Danses de Quart de Poblet, l’Associació Cultural El Ramell de Castelló i el Grup de Danses de Montcada. En acabar, dansà popular, amb la col·laboració de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana.

24.00 h XXXVIII Festival de Pirotècnia València, al vell llit del Túria, entre els ponts de l’Exposició i de les Flors, a càrrec de Pirotècnia Valenciana (Llanera de Ranes).

 

Dilluns 9 d’octubre

11.30 h Recepció de la corporació, autoritats i invitats.

11.45 h Lectura del decret d’Alcaldia i entrega de la Senyera a l’Arxiu Municipal.

12.00 h Processó cívica i ofrena floral a Jaume I.

 

En acabar la processó cívica, mascletà terrestre a càrrec de la pirotècnia Caballer FX (Vilamarxant).

 

17.00 h XIV Entrada de Moros i Cristians Ciutat de València, per l’itinerari següent: Glorieta, carrer de la Pau, carrer de Sant Vicent, plaça de l’Ajuntament i carrer del Marqués de Sotelo. Organitzada per la Federació Valenciana de Moros i Cristians. 

 

Festes de València Ayuntamiento de València