L'Ajuntament convoca ajudes per a les festes tradicionals i singulars de València.

Fuset destaca que els 60.000 euros potenciaran manifestacions diverses de la cultura festiva de la ciutat de València.

 

Per segon any consecutiu l’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Cultura Festiva, ha obert una convocatòria pública per atorgar una línia de subvencions amb un import total de 60.000 euros. L’objectiu és continuar potenciant i fent més visibles aquelles festes de caràcter tradicional, singular o popular vinculades principalment amb activitats que tenen una trajectòria acreditada de foment del patrimoni cultural i festiu locals o de barri, amb arrelament històric i que es duguen a terme enguany.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha explicat que «és molt important per a la cultura festiva de la nostra ciutat que donem suport a aquelles activitats que potser tenen menys visibilitat que unes altres festes i per això també tenen més complicat accedir a recursos com ara els patrocinis privats, però que són fonamentals des d’una perspectiva social i cultural». Per aconseguir-ho, ha recordat que l’any passat es varen fer unes bases transparents, amb un comité avaluador independent, i se’n beneficiaren 11 entitats organitzadores.

Entre els elements subvencionables que se sotmeten a una baremació hi ha, per exemple, el muntatge de l’activitat, el seu disseny tècnic, la pirotècnia o les actuacions musicals, la producció i edició de llibres relacionats amb la festa, el vestuari que tinga relació amb l’activitat o les cavalcades. No són subvencionables, en canvi, activitats com ara les esportives o gastronòmiques, viatges o l’adquisició de béns mobles. A més, s’avaluen la qualitat cultural o artística, la coherència dels continguts amb els objectius o la difusió del valencià, entre altres aspectes.

En l’edició de 2017 varen obtenir ajudes de 3.106,14 euros de mitjans festes organitzades, per exemple, per l’Associació Cultural de les Festes Patronals de la Mare de Déu dels Desemparats de Natzaret, l’Associació de Veïns i Veïnes del barri de Sant Marcel•lí, les associacions Jarit i El Clau i l’Associació Cultural Comissió de Festes de Carpesa, entre altres.

D'esta convocatòria queden excloses les comissions falleres, que ja compten amb línies pròpies de subvenció, així com altres festes amb què existixen convenis de col•laboració, com ara la Setmana Santa Marinera, la Junta Central Vicentina, els Amics del Corpus o les festes de Moros i Cristians, entre altres.

 

Festes de València Ayuntamiento de València