L’Ajuntament incorpora panels per informar de les Roques del Corpus que s’exhibixen a la plaça de la Mare de Déu.

Enguany també s’han revisat i preparat les Roques abans de l’exhibició i la processó.

 

Coincidint amb l'exposició de les Roques i el Bestiari de la processó del Corpus en la plaça de la Mare de Déu, des d’esta vesprada i fins el migdia de diumenge, dia 3, s'instal•laran uns panels explicatius nous sobre la història i el significat de cadascuna de les 11 Roques i dels animals fantàstics que desfilen en la processó de la festa grossa.

Esta iniciativa convertix este enclavament i l'exhibició de les roques en una extensió del reformat Museu del Corpus a l'aire lliure, en uns dies de gran afluència de gent. «Difonem els valors artístics i patrimonials de la festa grossa de la ciutat i fem visible un museu remodelat, cada vegada amb més visites i en vies de ser per fi reconegut com a museu oficial», ha explicat Fuset.

A més, enguany també la Regidoria de Cultura Festiva ha sotmés les Roques del Corpus a una revisió per preparar-les per a la seua exhibició a la plaça de la Mare de Déu i per a la seua participació en la processó de la festa grossa. Un equip professional ha realitzat els treballs necessaris també per supervisar l’estat i el correcte funcionament de les rodes i els eixos de les roques per assegurar la seua estabilitat i la capacitat de maniobra pels carrers pels que discorrerà la processó.

D’altra banda, la Regidoria ha mantingut la seua aposta per una recuperació rigorosa dels colors litúrgics tradicionals. L’any passat la Roca Diablera ja va incorporar l’ornamentació amb flors negres, com a símbol de la negació de la virtud i prefiguració dels pecats capitals. Es consolida així la recuperació dels simbolismes tradicionals associats a les Roques per posar en valor el patrimoni immaterial de la festa.

A més, s’han editat fullets explicatius de les Roques, elements simbòlics del Corpus, tocs de campanes propis de la festivitat i la composició de la Cavalcada del Convit i la Processó del Corpus. “Continuem prioritzant la cura permanent i preventiva dels elements patrimonials principals de la festa grossa. Protegim així el nostre singular patrimoni festiu”, ha explicat Fuset.

 

Festes de València Ayuntamiento de València