L'exalcalde Ricard Pérez Casado presencia la mascletà després de 15 anys al costat de l'alcalde Joan Ribó

La mascletà de Pirotècnia Crespo ha sigut ovacionada al balcó de l’Ajuntament per esportistes i músics de Berklee, entre altres convidats.

La pirotècnia de la Ribera que ostenta el rècord Guinness per la fabricació, muntatge i dispar de la traca més llarga del món, ha sigut l'encarregada de la mascletà d’este dimecres, que han presenciat des del balcó de l’Ajuntament qui fora alcalde de la ciutat, Ricard Pérez Casado, juntament amb l’actual alcalde Joan Ribó.

Al final de l'espectacle de pólvora de la Pirotècnia Crespo, d'Alzira, Joan Ribó ha manifestat la seua satisfacció per compartir esta vivència «amb qui és un far en què ens mirem: Ricard Pérez Casado va començar la transformació de la València democràtica i estic orgullós de la seua presència en la mascletà». Pérez Casado no havia acudit a una mascletà en l’Ajuntament de València des de l’any 2007, segons ha relatat ell mateix.

Per la sea part, el que fóra alcalde de la ciutat, que ha qualificat d’«excel·lent» la mascletà, ha il·lustrat amb una anècdota la impressió que li ha causat. Així, ha recordat que, sent alcalde, va convidar a una mascletà uns generals que, conforme avançava l'espectacle retrocedien pel balcó fins posar-se al costat del mur. «Això és el que fan els bons militars perquè este element és l'últim que cau en cas d’enderrocament i el que hagués fet jo hui», ha bromejat.

Joan Ribó i Ricard Pérez Casado han viscut l’experiència amb professionals de la informació que, posteriorment, han assistit a la recepció celebrada al Saló de Cristall per intercanviar impressions i viure la «germanor» de les falles amb representants dels mitjans de comunicació.

Entre els convidats per vore la mascletà des de la Casa Consistorial també hi havia una delegació dels equips masculí i femení de rugbi del Club Poliesportiu Les Abelles, que s'han acostat al balcó acompanyats del regidor d'Hisenda, Ramón Vilar i la regidora de Sanitat, Salut i Esports, Maite Girau. Prèviament havien intercanviat impressions amb l’alcalde. Els i les jugadores han compartit este espai emblemàtic amb representants del campus de Berklee a València, que és el primer campus internacional establit pel Berklee College of Music fora de Boston, i membres de la companyia danesa Odian Teatret, que esta setmana actua a La Mutant amb dos muntatges, «Ave Maria» i «Judith».

A més, al balcó s'han donat cita 10 ciutadans i ciutadanes que, per quart any consecutiu, han sigut triats per sorteig per a participar, amb un acompanyant, de la festa des d'este espai presidit per les falleres major i infantil, Marina Civera i Sara Larrazábal, amb les seues corts d'honor. En representació del món faller, també han participat de la mascletà, com a espectadors excepcionals, representants de la Junta Local de Benetússer i de les comissions de la plaça Vicent Castell Maiques; Menorca-Luis Bolinches; Jesús Morante Borras-Caminot; Manuel Melià i Fuster-Carlos Cortina; Manuel Melià i Fuster-Maria Fernanda D'Ocon; i Montesa-Doctor Marañón. Pel que fa als responsables públics, ha estat el president de Les Corts, Enric Morera, els diputats de Les Corts Fran Ferri i Jorge Bellver.

La pirotècnia d’Alzira ha disparat la seua trentena mascletà en la plaça de l’Ajuntament de València «amb tro del número 5». Demà, dia 14, la dispararà Pirotècnia Turís, del poble que li dóna nom a l’empresa. Serà l’ultima abans de la Plantà de les primeres falles, els monuments infantils.

 

Etiquetes: Falles

Festes de València Ayuntamiento de València