València encén el nadal este divendres en 30 punts de la ciutat amb reforç al centre i amb 11 arbres als barris

La decoració de Nadal a València viurà este divendres (a les 20:00 hores) la tradicional encesa de la il·luminació amb el compte arrere que protagonitzaran l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, el regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, i les falleres majors de València, Consuelo Llobell i Carla García. L’estrena de la decoració nadalenca, que enguany torna a prioritzar la descentralització creant pols d’atracció en diversos barris i pobles de València, comptarà amb les actuacions del Cor Escolar COMVAL (CAES Comunitat Valenciana) i dels Xiquets Cantors DIVISI.

Fuset ha assegurat que el Nadal a València està consolidant-se com “una gran celebració, amb el conseqüent impacte social, cultural i econòmic per a la nostra ciutat” i ha posat en valor la consolidació de la descentralització de la decoració nadalenca per a “donar protagonisme als barris i pobles de València” i crear pols d’atracció en ells, “on l’aposta del consistori servisca d’excusa per atraure tot un seguir d’activitats paral·leles que dinamitzen la interacció social i l’activitat econòmica per tots eixos punts de la ciutat”, una trentena, segons ha explicat.

De fet, els arbres de Nadal que es distribuiran per tota la ciutat, complementant així el de la Plaça de l’Ajuntament, es troben a les places de Patraix, del Doctor Landete, Campanar, Benimaclet, del Doctor Collado i Benicalap així com també al Cabanyal, els Orriols, Sant Marcel·lí, Malilla i al mercat d’Abastos. A més, la decoració nadalenca arribarà un any més als pobles de Benifaraig, Poble Nou, Borbotó, Masarrojos, Cases de Bàrcena, la Torre, el Palmar, el Perellonet, Pinedo, el Saler, Mauella, el Forn d’Alcedo, Font d’En Corts, Carpesa, Castellar-l’Oliveral, la Punta i Benimàmet-Beniferri.

Pel que fa a les novetats en la decoració d’enguany, la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, ha afirmat que enguany n’hi ha un augment, donant resposta a les peticions veïnals i amb una “visió integradora de la ciutat”. A més, ha destacat que els vitraleds instal·lats permeten facilitar la visualització dels elements ornamentals també durant el dia, gràcies al seu efecte semblant al de les vidrieres. Estan presents, de fet, tant en la decoració dels carrers de la Pau i Sant Vicent com en l’arbre de Nadal de la Plaça de l’Ajuntament, que enguany presenta unes tonalitats càlides.

Notario ha explicat que “el pressupost enguany arriba als 121.000 euros, IVA inclòs, vora un 20 per cent més que l’any passat, quan s’hi varen invertir 96.800 euros”. Este augment reforça la tendència dels darrers anys, des que la inversió en 2015 se situara en els 60.000 euros, la meitat que enguany, que inclou els arbres, els vora 120 punts decoratius de llum, rètols, arcs, la il·luminació del betlem... Tot, “en una trentena de carrers, places i pobles de València, que suposen elements d’atracció per complementar la resta de propostes lúdiques i dinamitzar els carrers i places de València durant estes festes i, a més, seguint criteris de sostenibiliat i amb la implantació de noves tecnologies que equilibren el menor consum energètic i un alt valor estètic”.

La decoració d’enguany es completa amb elements ornamentals al principi dels carrers contigus a la Plaça de l’Ajuntament: Sang, Periodista Azzati, Roger de Llòria, Marqés de Sotelo, Ribera, Correus, En Llop, Barcelonina, Cotanda i Maria Cristina. A més, com a millores admeses en la contractació de l’enllumenat, enguany la il·luminació amb vitraleds també estarà present al carrer de les Barques i al Passeig de Russafa, en un reforç addicional a la decoració nadalenca del centre de la ciutat.

Etiquetes: Navidad, Nadal

Festes de València Ayuntamiento de València