L'Ajuntament llança la campanya 'És cosa de Falles' per a potenciar el civisme durant les festes falleres

El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha presentat este matí la campanya per a potenciar el civisme durant les Falles, ‘És cosa de Falles’, a través de la que es transmeten de manera senzilla i impactant missatges per a potenciar el civisme durant les festes falleres en aspectes com el llançament de petards, el consum de begudes o la ubicació dels vàters portàtils. L’objectiu és avançar en qüestions com la inclusió, la solidaritat, la sostenibilitat o la neteja també durant els dies en què València celebra les seues festes més importants de l'any. Per a l'èxit d'esta campanya es compta amb la col·laboració de les comissions falleres, entre les quals es repartiran 5.700 cartells.

«’És cosa de Falles té com a objectiu llançar missatges positius sobre la festa i dotar a les diferents comissions falleres d'eines per a difondre entre tota la ciutadania i visitants algunes pràctiques que no per ser de sentit comú es compleixen necessàriament en estos dies en què es viu tant al carrer», ha destacat el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, en la presentació de la campanya cívica que comença hui mateix i que utilitza com a suports 80 elements del mobiliari urbà, a més de 5.700 cartells que es distribuiran per totes les comissions falleres de la ciutat.

«La idea de fer esta campanya va sorgir d'una de les reunions de la taula de diàleg encarregada d'elaborar el Bàndol de Falles, en la qual es va posar de manifest la necessitat de transmetre estos missatges en positiu al conjunt de la ciutadania i posar en valor actituds dels fallers i falleres en el si de les seues comissions», ha explicat Galiana sobre «És cosa de Falles», que a través del mobiliari urbà «divulga tot el treball que es fa des de l'Ajuntament, Junta Central Fallera i comissions falleres per a avançar en qüestions com la inclusió, la solidaritat, la sostenibilitat o la neteja, a més de subratllar l'aportació cultural i econòmica de les Falles».

D'altra banda, un total de 5.700 cartells repartits entre les comissions falleres facilitaran informació que ajude a les bones pràctiques en qüestions com el llançament de petards, el consum de begudes, on estan els vàters portàtils o la direcció correcta en què ha de visitar-se el monument faller. «Són cinc models diferents de cartell que es repartiran de manera gratuïta des de hui i que constitueixen una eina per a difondre com comportar-se d'una manera cívica».

En tots els cartells es «juga« amb el mateix lema, ‘És cosa de Falles’, per a indicar on es troben els vàters portàtils, els horaris en què està prohibit tirar petards, els espais on es pot beure i on no es pot beure i uns altres sobre com recórrer adequadament una falla, en el sentit contrari a les agulles del rellotge. A més s'han fet adaptacions per a les xarxes socials que es difondran des dels comptes institucionals. «El que pretén la campanya és potenciar eixa vessant cívica, eixos valors culturals que tenen les falles, llançant missatges en positiu i amb un disseny senzill i impactant».

El pressupost de la campanya ‘És cosa de Falles’ ascendix a 9.500 euros.

Festes de València Ayuntamiento de València