49 professionals del disseny i la il·lustració opten a firmar la imatge gràfica de les Falles 2021

Demà dimecres, dia 29 de juliol, es coneixerà qui realitzarà la imatge gràfica de les Falles de 2021, una tasca per a la que l’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Cultura Festiva, ha fet una crida a projecte oberta a la que s’han presentat un total de 49 candidatures de professionals del disseny i la il·lustració i empreses del sector. El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha posat en valor que “esta xifra tan important demostra l’interés creixent per firmar un treball que és la targeta de presentació al món d’una festa tan important com les Falles de València”.

La d’enguany ha sigut la sisena vegada consecutiva en què s’ha triat esta fórmula per professionalitzar la realització de la imatge gràfica de la festa gran de la ciutat. “La tradició de la cartelleria en les Falles i la Capitalitat Mundial del Disseny que ostentarà València en 2022 són dos qüestions íntimament vinculades i amb la imatge gràfica per a l’any que ve confiem que es repetirà l’èxit dels últims cinc anys, on els premis i els reconeixements als treballs fets han sigut nombrosos”, ha ressaltat Galiana, qui ha recordat que la crida a projecte ha comptat un any més amb el suport de l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana (ADCV), de l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV) i de l’Associació d’Empreses de Comunicació Publicitària de la Comunitat Valenciana (COMUNITAD).

Precisament eixes tres associacions estaran representades al jurat que triarà al professional, l’estudi de disseny o d’il·lustració, l’agència de publicitat o l’empresa del sector que dissenyarà la imatge gràfica de les Falles i les seues adaptacions a elements com ara els cartells de mobiliari urbà, els programes d’activitats o les xarxes socials. Hauran de valorar, entre altres criteris, l’experiència en projectes semblants, la qualitat dels treballs desenvolupats o l’originalitat i la creativitat en els resultats mostrats. Ho faran juntament amb Dídac Ballester, autor de la imatge gràfica de les Falles d’enguany i una altra persona en representació de la Junta Central Fallera, a banda de la Secretaria General de l’Administració Municipal.

Festes de València Ayuntamiento de València